Izjava o dostopnosti

Izjava o dostopnosti se nanaša na spletno mesto scpet.si za katero skrbi Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana.

Opis dostopnih vsebin

Spletna stran ima razumljivo in konsistentno strukturo in navigacijo. HTML koda spletne strani je pregledana in urejena, da ustreza zahtevam različnih naprav. Stran je mogoče brez izgube informacij povečati do 200 %. Povezave na strani so prepoznavne. Spletno stran je mogoče upravljati s tipkovnico.

Portal vsebuje tudi namenski vtičnik Dostopnost

Slabovidnim je na voljo možnost izbiranja:

  1. Barvnih shem:
  • črno belo
  • temni kontrast
  • svetli kontrast
  1. Ustavitev gibanja
  2. Berljive pisave
  3. Podčrtane povezave
  4. Spreminjanje velikosti pisave

Grafični elementi

Pri večini grafičnih elementov je omogočena ustrezna besedilna alternativa, kljub temu pa se lahko zgodi, da kakšen grafični element (ikone ipd.) še ni opremljen z ustrezno alternativo. Vpisovanje alternativnega opisa za nazaj bi predstavljalo nesorazmerno breme, saj se večina objav nanaša na aktualno dogajanje, ki je že preteklo in ne bi imelo sorazmerne uporabne vrednosti za uporabnika.

Priponke

Nekateri dokumenti so kot priponke objavljeni v PDF in Word formatih, ki za uporabnike bralnika zaslona niso v celoti dostopni.

Stopnja skladnosti

Spletna stran scpet.si sledi standardu WCAG (Web Content Accesisibility Guidelines) 2.0. Skladnost po samooceni ustreza stopnji AA.

Priprava izjave o dostopnosti

Datum objave Izjave o dostopnosti: 2. 11. 2019, na podlagi samoocene. Zadnja posodobitev Izjave o dostopnosti: 14. 4. 2023

Povratne in kontaktne informacije

Če nam želite karkoli sporočiti ali pa vas zanima karkoli o dostopnih / nedostopnih vsebinah, nam lahko pišete na scpet@scpet.si ali nas pokličete na (01) 234 24 45.

Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:

MINISTRSTVO ZA DIGITALNO PREOBRAZBO

Inšpektorat RS za informacijsko družbo

Davčna ulica 1
1000 Ljubljana

T: 01 555 58 48
E: gp.irsid@gov.si