Vlada RS je na 99. seji sprejela novi Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, objavljen je v Uradnem listu št. 170, 27. 10. 2021.

Dijaki, študenti in udeleženci izobraževanja odraslih bodo izvajali presejalno testiranje s testom HAG za samotestiranje dvakrat tedensko v enakih presledkih. Samotestiranje je brezplačno. Dijakom, študentom in udeležencem IO pripada deset hitrih antigenskih testov na mesec, ki jih pridobijo v lekarni po predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja.

Protokol samotestiranja dijakov v srednjih šolah, študentov v višjih strokovnih šolah in udeležencev izobraževanja odraslih, v katerih se pridobi javno veljavna izobrazba

Uporaba zaščitnih mask v učilnicah in predavalnicah je obvezna za učitelje in predavatelje ter dijake, študente in udeležence izobraževanja odraslih ne glede na to, ali so iz iste skupine/oddelka ali ne. Uporaba zaščitnih maske je obvezna tudi v pisarnah in skupnih prostorih, tudi če osebe izpolnjujejo pogoja preboleli oz. cepljeni.

 

Odlok stopi v veljavo 1. 11. 2021.