“Le življenje, ki ga nekdo živi za druge, je vredno življenje.”
                                                                                   (Albert Einstein)

V spomin profesorju Stipanu Čičku

Profesor Čičak se je zaposlil na naši šoli v drugi polovici devetdesetih let prejšnjega stoletja in bil zvest našemu šolskemu centru vse do odhoda v pokoj, pred dobrimi tremi meseci. Odprt pogled na svet, širina znanja, radovednost so bili njegovi spremljevalci na poklicni poti profesorja matematike. Prav ta njegova intelektualna širina mu je omogočila, da je lahko prestopal stroge meje svojega poklica in pustil globok pečat tudi kot inovator, mentor in pedagoški koordinator.

Leta 2002 mu je Gospodarska zbornica Slovenije za inovacijo, UČNI PRIPOMOČEK TRIGONIR, podelila ZLATO PRIZNANJE Z LISTINO. S tem je mnogim učencem in dijakom olajšal pot do znanja v čudovit svet matematike in kotnih funkcij.

Leta 2016 je ob 10. obletnici športnih oddelkov na ŠC PET Ljubljana prejel PRIZNANJE za predano pedagoško delo z dijaki športniki. Profesor Čičak je bil namreč eden od idejnih vodij ustanovitve športnih oddelkov (oddelkov z dijaki športniki) na naši šoli in zagovornik teze, da lahko gresta šola in šport z roko v roki. Njegove legendarne besede so bile: “matematične vajice so fitnes za možgane”.

Nikoli ne bomo mogli ovrednotiti njegovega izjemnega pedagoškega pristopa do dijakov in staršev. Nasveti in spodbude, ki so jih bili deležni, so marsikoga navdihnili in prepričali, da je znanje vrednota, da se izplača vlagati vanj, in da je potrebno zaupati v lastne sposobnosti.

Novembra 2023, ko je profesor zaključil svoje življenjsko delo v šoli, smo mu z neizmerno hvaležnostjo zaželeli srečno pot na novo življenjsko obdobje. A kot se usoda rada poigra, nas je kot strela z jasnega zadela novica o preranem odhodu našega dragega in spoštovanega profesorja, sodelavca in mentorja Stipana Čička.

Spoštovani in dragi Profesor, počivaj v miru!