Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije (ACS) in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja.

Z njim opozarjajo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti.

Vsi, ki projekt soustvarjamo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevamo k udejanjanju slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’. TVU je član mednarodnega gibanja festivalov učenja.

Naš šolski center je del mreže organizacij, ki aktivno sodelujejo pri promociji izobraževanja in učenja v Sloveniji. V okviru Tednov vseživljenjskega učenja skušamo
opozoriti slovensko javnost na pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema, zato so vse delavnice, predavanja, predstavitve, ki jih ponujamo v tem tednu, brezplačne in namenjene prav vsakomur, ki ga določena tema zanima.

Koledar dogodkov v sklopu Tednov vseživljenskega učena na ŠC PET

Za podroben opis dogodka, kliknite na izbrani dan koledarja.

 »Vozim, vendar ne hodim«
– preventivna prometna delavnica
Zavod Vozim

Kahoot!
– delavnica spletne aplikacije
Matjaž TERNOVEC

Elektronske cigarete in drugi novejši izdelki s tobakom ali nikotinom
– spletno predavanje
NIJZ

3D tisk
– delavnica
Gregor RAKEF

Luminiscenca
– predavanje
Petra METUL in Jasna MILEK

Uporaba ChatGPT pri pedagoškem/šolskem delu
– predavanje
Rok GUMZEJ

Računalniški praktikum
– delavnica
Janez AVSEC