Izobraževanje na daljavo

V okviru projekta ŠPORT IN ŠOLA Z ROKOV ROKI – in športni oddelki na ŠC PET Ljubljana, smo vseskozi soočeni z novimi izzivi dela z mladimi vrhunskimi športniki. Eden izmed njih je prav gotovo izobraževanje na daljavo. Sistem izobraževanja športnikov na daljavo zahteva veliko usklajevanja med profesorji in dijaki športniki, ustrezno tehnološko opremljenost ter predvsem zvrhano mero dobre volje na obeh straneh.

Od šolskega leta 2019/2020 naprej imamo zato zaposleno svetovalno delavko Alenko Rakun, ki dijakom pomaga uspešno usklajevati šolanje na daljavo.

E-izobraževanje dijakom veliko pomeni, saj lahko izobraževanje na naši šoli nadaljujejo tudi v primeru odhoda v tujino ali v primeru daljše odsotnosti zaradi treningov in tekmovanj.
Pri izobraževanju na daljavo uporabljamo različne metode dela, največkrat se dijaki poslužujejo spletnih učilnic ter drugih komunikacijskih kanalov, ki jih omogoča sodobna tehnologija.

Trenutno se na daljavo izobražuje kar nekaj naših vrhunskih športnikov. Med njimi najdemo reprezentanca košarke Žigata Samarja, ki je nekdanji igralec Reala iz Madrida. V Nemčiji se pri nogometnem klubu Eintracht iz Frankfurta na daljavo izobražuje reprezentant mlajših kategoriji Slovenije Martin Pečar.

Govori z Iztokom če je še kdo dela