Sodelovanje s panožnimi zvezami

Fantovski nogometni oddelki v sodelovanju s klubi in NZS

V nogometni razred ŠC PET so vključeni dijaki, ki imajo ambicijo postati dobri nogometaši in tudi uspešno zaključiti srednješolsko izobraževanje. Na šolo je vpisanih preko 200 dijakov nogometašev in nogometašic, ki imajo prilagojen urnik ter lahko tako v svojih klubih in v okviru projekta Nogometni razred (v projekt so vključene Nogometna zveza Slovenije, Gimnazija Šiška in ŠC PET) trenirajo tudi v dopoldanskem času.

Poleg koordinatorjev iz ŠC PET zanje skrbijo še trenerji NZS (Dejan Jelnikar, Tomi Kostric, Primož Zver, Daniel Pavlin) ter vzgojitelji.

INFORMATIVNI DAN: 16. 2. 2024 ob 12:00

Nogometni razred NZS želi vsem nadarjenim nogometašem in nogometašicam omogočiti možnost kakovostnega izobraževanja. Na športnem področju je največja prednost projekta vsekakor širok celostni nogometni razvoj posameznika, ki mu je projekt popolnoma podrejen. Namen projekta je skrb za nogometašev individualni dolgoročni napredek in uspeh tako na osebnem kot športnem področju. Več informacij > …

TESTIRANJE NZS (KATEGORIZACIJA):

Testiranje (nogometnih motoričnih sposobnosti) za fante in dekleta bomo izvajali v Športnem parku ŽAK – Šiška v Ljubljani:

Več informacij:

FANTOVSKI NOGOMETNI RAZRED:

Predstavitvena zgibanka Fantovskega nogometnega razreda 2021

Dodatne informacije: Koordinator Fantovskih nogometnih oddelkov NZS, Dejan Jelnikar: 031 789 788, dejan.jelnikar@nzs.si

DEKLIŠKI NOGOMETNI ODDELEK:

Predstavitvena zgibanka Dekliškega nogometnega oddelka

Dodatne informacije: Koordinatorica Dekliških nogometnih oddelkov NZS, Anja Milenković: 041 855 866, anja.milenkovic14@gmail.com

Dekliški nogometni oddelek v sodelovanju z NZS

Vpis deklet v dekliški nogometni oddelek v zadnjih letih narašča, zato so v letu 2013 vodstva Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacijo Ljubljana (ŠC PET), Gimnazije Šiška  in Nogometne zveze Slovenije sklenila dogovor, da se v šolskem letu 2014/2015 bodočim dijakinjam omogoči vpis v dekliški nogometni oddelek v okviru oddelkov Gimnazije Šiška in ŠC PET. Večina nogometašic, ki obiskujejo ŠC PET,  je članic mlajših ženskih nogometnih reprezentanc Slovenije.

Zanje skrbijo trenerjke iz nogometnega oddelka (Tina Kelenberger, Petra Mikeln, Anja Milinkovič), vzgojitelji ter naši koordinatorji.

Povezava:  https://youtu.be/MQNZIEZT6qk

Predstavitvena zgibanka Dekliškega nogometnega oddelka /.pdf, 844KB/

Rokomet na ŠC PET

V šolskem letu 2017/2018 smo skupaj z Rokometno zvezo Slovenije sklenili tesnejše sodelovanje, ki omogoča mladim rokometašem, da dvakrat tedensko opravijo na ŠC PET vadbo pod vodstvom trenerja Rokometne zveze Slovenije. Na treningu so lahko prisotni tudi klubski trenerji, ki s svojimi rokometaši opravljajo individualizirano vadbo.

Z RZS je na vseh treningih prisoten trener Rok Koščak. Koordinatorica projekta NPŠŠ je profesorica Petra Primožič.

Povezava: https://www.youtube.com/watch?v=KIH6kAfw9xQ

Košarka na ŠC PET

Košarkarji imajo možnost trenirati tudi v dopoldanskem času v dogovoru s trenerjem in športnim koordinatorjem. Redno tekmujemo v ljubljanski srednješolski ligi, in to kar z dvema ekipama. Prvo ekipo sestavljajo dijaki 3. in 4. letnika, drugo ekipo pa dijaki 1. in 2. letnika. Na našo šolo je vpisan tudi mladinski reprezentant Slovenije Žiga Samar, bivši igralec Reala iz Madrida. Žiga uspešno opravlja svoje šolske obveznosti preko izobraževanja na daljavo, ki ga omogoča sistem dela v oddelkih z dijaki športniki na ŠC PET.