Sodelovanje s panožnimi zvezami

Fantovski nogometni oddelki v sodelovanju s klubi in NZS

V nogometni razred ŠC PET so vključeni dijaki, ki imajo ambicijo postati dobri nogometaši in tudi uspešno zaključiti srednješolsko izobraževanje. Na šolo je vpisanih preko 200 dijakov nogometašev in nogometašic, ki imajo prilagojen urnik ter lahko tako v svojih klubih in v okviru projekta Nogometni razred (v projekt so vključene Nogometna zveza Slovenije, Gimnazija Šiška in ŠC PET) trenirajo tudi v dopoldanskem času.

Poleg koordinatorjev iz ŠC PET zanje skrbijo še trenerji NZS (Dejan Jelnikar, Tomi Kostric, Primož Zver, Daniel Pavlin) ter vzgojitelji.

TESTIRANJE NZS (KATEGORIZACIJA):  

Testiranje (nogometnih motoričnih sposobnosti) za fante bomo izvajali v Športnem parku ŽAK – Šiška v Ljubljani:

  • v torek, 02. 03. 2021.

  • Ura testiranja bo objavljena naknadno, saj bo odvisna od števila prijavljenih igralcev.

Povezava na razpored testiranja NZS.

Testiranje je OBVEZNO za vse kandidate, ki se želijo vpisati v fantovski nogometni razred NZS (Gimnazije Šiška in ŠCPET) .

OPREMA: na testiranje morate priti v športni opremi za vadbo na umetni travi zunaj, saj uporaba garderob ne bo možna (nogometni čevlji, trenerka, vetrovka, kapa, šal, rokavice, kopačke, ščitnike, podmajica, podhlače, itd). S seboj imejte tudi izpolnjen vprašalnikzaščitno masko in osebno plastenko za vodoAktivnosti bodo potekale v skladu s pravili in določili NIJZ (merjenje temperature, razkuževanje rok, lastna plastenka z vodo, …).

PRIJAVA:

Prijave na testiranje zbiramo do 24.2.2021. Po tem datumu prijave na testiranje ne bo več mogoče.

V primeru zaostrovanja ukrepov in dodatnih omejitev zaradi COVID-19 vas bomo o izvedbi testiranja pravočasno obvestili preko spletnih strani NZS in obeh šol.

V primeru poškodbe ali bolezni kandidata se o odsotnosti obvesti izvajalce testiranja na e-naslov: dejan.jelnikar@nzs.si

Dekliški nogometni oddelek v sodelovanju z NZS

Vpis deklet v dekliški nogometni oddelek v zadnjih letih narašča, zato so v letu 2013 vodstva Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacijo Ljubljana (ŠC PET), Gimnazije Šiška  in Nogometne zveze Slovenije sklenila dogovor, da se v šolskem letu 2014/2015 bodočim dijakinjam omogoči vpis v dekliški nogometni oddelek v okviru oddelkov Gimnazije Šiška in ŠC PET. Večina nogometašic, ki obiskujejo ŠC PET,  je članic mlajših ženskih nogometnih reprezentanc Slovenije.

Zanje skrbijo trenerjke iz nogometnega oddelka (Tina Kelenberger, Petra Mikeln, Anja Milinkovič), vzgojitelji ter naši koordinatorji.

Povezava:  https://youtu.be/MQNZIEZT6qk

Predstavitvena zgibanka Dekliškega nogometnega oddelka /.pdf, 844KB/

Rokomet na ŠC PET

V šolskem letu 2017/2018 smo skupaj z Rokometno zvezo Slovenije sklenili tesnejše sodelovanje, ki omogoča mladim rokometašem, da dvakrat tedensko opravijo na ŠC PET vadbo pod vodstvom trenerke Rokometne zveze Slovenije. Na treningu so lahko prisotni tudi klubski trenerji, ki s svojimi rokometaši opravljajo individualizirano vadbo.

Z RZS je na vseh treningih prisotna trenerka Mateja Kavčič. Koordinatorica projekta je profesorica Petra Primožič.

Povezava: https://www.youtube.com/watch?v=KIH6kAfw9xQ

Košarka na ŠC PET

Košarkarji imajo možnost trenirati tudi v dopoldanskem času v dogovoru s trenerjem in športnim koordinatorjem. Redno tekmujemo v ljubljanski srednješolski ligi, in to kar z dvema ekipama. Prvo ekipo sestavljajo dijaki 3. in 4. letnika, drugo ekipo pa dijaki 1. in 2. letnika. Na našo šolo je vpisan tudi mladinski reprezentant Slovenije Žiga Samar, bivši igralec Reala iz Madrida. Žiga uspešno opravlja svoje šolske obveznosti preko izobraževanja na daljavo, ki ga omogoča sistem dela v športnih oddelkih ŠC PET.