Evropski teden športa v Sloveniji  poteka že od leta 2015, in sicer vsako leto med 23. in 30. septembrom.

Na šoli smo v času od 10. do 14. 10. z nekoliko zamude pričeli s tekmovanji v nogometu, odbojki in košarki.

Dijaki in dijakinje so prikazali veliko lepih potez in športnega obnašanja na igrišču in ob njem. Tudi navijači so se izkazali s pravim navijanjem in spodbujanjem vseh udeležencev.

V ponedeljek 17. 10. nas že čakata prva dva četrtfinala v nogometu. V četrtek 20. 10. pa sledita polfinale in finale v košarki. Med najboljše 4 ekipe so se uvrstili dijaki iz 1. B, 2. C, 4. C in 3. D. Finale odbojke, kamor sta se uvrstila 1. A in 2. C, je predviden za ponedeljek 24. 10. 2022.

Aktiv ŠVZ

ZA KAJ GRE?
Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. Glavna tema kampanje ostaja #BEACTIVE (ang. Bodite aktivni) in v Sloveniji “Bodi aktiven”, njen cilj pa je vse ljudi spodbuditi k telesni dejavnosti ne le med tednom športa, temveč vse leto.

ZAKAJ?
Šport in telesna dejavnost sta pomembna za ohranjanje in krepitev zdravja ter prispevata k aktivnemu in zdravemu staranju. Poleg tega je šport lahko sredstvo za socialno vključevanje, širjenje sporočila strpnosti in krepitev državljanstva ter povezanosti po Evropski uniji.

KAKO?
Čeprav se delež telesno dejavnih prebivalcev Slovenije v splošnem povečuje, v Evropski uniji pa ostaja na enaki ravni, bi  morali postati vsakodnevno bolj  telesno dejavni. Redna športna vadba naj zato postane del vsakdana. Izberimo si takšno aktivnost, ki nam je blizu in nas osrečuje. Evropski teden športa je priložnost, da preizkusite različne vadbe in najdete primerno zase.

KDO?
Evropski teden športa je namenjen vsem, ne glede na starost, izobrazbo ali telesno pripravljenost. Je priložnost, da preizkusite različne vadbe in najdete primerno zase.

POVEZOVANJE:
Evropski teden športa je nenazadnje priložnost tudi za povezovanje, združevanje, vključevanje.  Evropski teden športa povezujemo s programom Dober tek Slovenija, Nacionalnim programom o prehrani in telesni dejavnosti. Povezujemo se z ministrstvi, ki medresorsko ustvarjajo pogoje za nadaljnji razvoj gibalne in športne dejavnosti v Sloveniji ter spodbujamo h kvalitetnemu preživljanju prostega časa. Šport je zdravje. Čas je za akcijo!

Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. Letos bo organiziran četrtič in poglavitni cilj je, spodbuditi najširši krog prebivalcev k redni telesni dejavnosti. Vloga nacionalnega koordinatorja v Sloveniji je bila zaupana Olimpijskemu komiteju Slovenije – Združenju športnih zvez. Projekt sofinancira Evropska komisija preko programa Erasmus+.
Več >>

Foto utrinki

Nogomet

Košarka

Odbojka