Uspešno izpeljana karierna tržnica na ŠC PET

Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana je v sredo, 18. januarja, organiziral karierno tržnico, s katero smo želeli našim dijakom in študentom ponuditi priložnost ustvarjanja poklicne poti v prihodnosti. Pri načrtovanju in izvedbi dogodka so sodelovali številni zaposleni, vsak na svojem področju.

Spodbuda mladim in priložnost za delodajalce

Namen dogodka karierna tržnica je bil mlade spodbuditi k snovanju svoje kariere, širjenju socialne mreže ter prepoznavanju poklicnih priložnosti, delodajalcem pa omogočiti, da se predstavijo, spoznajo mlade, perspektivne kadre, ustvarijo zdravo delovno organizacijo in pozitivno javno podobo.

Dogodka se je udeležilo kar 10 priznanih slovenskih podjetij: T-2, Telekom Slovenije, Cankarjev dom, AJPES, Fraport Slovenija, A1 Slovenija, GZS, Zavod za zaposlovanje – EURES, Hella Saturnus Slovenija in Telemach.

Karierni tržnica uspela, predstavniki podjetij, študentje in dijaki zadovoljni

K poslušanju predstavitev so bili povabljeni dijaki tretjega in četrtega letnika obeh strokovnih programov srednje šole ter vsi študentje višje strokovne šole. Predstavitve so bile izredno dobro obiskane, predstavniki podjetij, študentje in dijaki pa so bili s pridobljenimi informacijami vidno zadovoljni. Dijake in študente je zanimala predvsem možnost opravljanja PUD in PRI, študente pa tudi študentsko delo. Podjetja so izrazila interes predvsem po praktičnem izobraževanju, zaposlovanju in možnostih dodatnega sodelovanja s šolo.

Ker je bil dogodek strokovno izpeljan in odziv dober, si želimo, da bi lahko karierno tržnico v prihodnje organizirali vsako leto.