V ponedeljek, 13.11.2023 se je v športni dvorani BIT centra odvijalo posamično prvenstvo srednjih šol Ljubljane v badmintonu s pričetkom ob 9:00 uri. V konkurenci neregistriranih tekmovalcev sta barve ŠC PET zastopala Matija Kastelic in Aleks Tomac, oba iz 4.B.

Tako kot v preteklem šolskem letu sta se oba suvereno prebila skozi skupinski del in se uvrstila v četrtfinale tekmovanja, kjer sta oba opravila s svojima tekmecema. Aleks je to storil z lahkoto, bolj se je moral potruditi Matija, ki je celotno četrtfinale zaostajal, tudi za pet točk, a je uspel nasprotnika v zaključku niza dohiteti in na razliko dveh točk dvoboj z 22:20 tudi dobiti.

Nato sta se dijaka ŠC PET med seboj pomerila v polfinalu, kjer se je precej prepričljivo z 21:14 zmage veselil Aleks. V zaključku tekmovanja je Matija odigral še tekmo za tretje mesto in po lepi in učinoviti igri slavil z rezultatom 21:9. Aleks se je v napetem finalu moral zares potruditi, med njim je strgal tudi struno na loparju, a na koncu po napetem in zanimivem dvoboju ter dvema zaključnima žogicama pri rezultatu 20:18, ki ju žal ni izkoristil, moral priznati premoč nasprotniku. Ta je bil v zaključku tekme bolj zbran in ni več naredil napake ter slavil z rezultatom 22:20.

S tem Aleks ni ponovil uspeha iz lanskega šolskega leta, ko je slavil zmago in naslov prvaka ljubljanskih srednjih šol. Matija je po drugi strani izboljšal lansko osvojeno četrto mesto in ga nadgradil s 3. mestom in odrom za zmagovalce. Oba dijaka sta s tem suvereno uvrstila na državno tekmovanje, kjer bosta imela priložnost za še boljše predstave. Do takrat imata še nekaj časa za treninge in dodatno izboljšanje forme.

Čestitke obema.

Končna rezultata:

  • Tomac Aleks, 4.B – 2. mesto
  • Kastelic Matija, 4.B – 3. mesto

Pripravil: Aleš Florjančič, vodja in spremljevalec