Stopili smo v mesec kulture. Naj nas spodbudi, da se zavedamo, da kultura niso le prazniki, ampak da kulturno okolje vsi soustvarjamo. Pisatelji, pesniki, igralci in vsi, ki hodimo po ulici in prijazno pozdravimo neznanca. Tudi v trgovini, gledališču in v prometu spoštljivo in kulturno komuniciramo. Le vsi skupaj zmoremo ustvariti zares prijetno in kulturno okolje.

Prešernov dan (s polnim uradnim imenom Prešernov dan, slovenski kulturni praznik) je osrednji slovenski kulturni praznik in državni praznik – dela prost dan v Republiki Sloveniji, ki ga praznujemo na 8. februar, obletnico smrti največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Na ta dan poteka osrednja državna proslava, na kateri podelijo Prešernove nagrade in nagrade Prešernovega sklada za vrhunske dosežke na področju umetnosti v Sloveniji.

Avido posnetek naše proslave ob Prešernovem dnevu, slovenskem kulturnem prazniku

Gost na letošnji proslavi ob kulturnem dnevu g. Andrej Blatnik, ki je študiral primerjalno književnost, sociologijo kulture, ameriško književnost in komunikologijo. Pet let je bil svobodni pisatelj, nato urednik, zdaj je profesor založništva na Filozofski fakulteti.