PRIZNANJE ZA NAJBOLJŠI VIDEOFILM V PROJEKTU HRANA NI ZA TJAVENDAN

 

Ob slovenskem dnevu brez zavržene hrane (23. 4. 2021) smo v okviru Ekošole in njenega projekta Hrana ni za tjavendan pripravili video in ga predvajali v vseh razredih.

Z njim želimo dijake in vsakega izmed nas spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastanka zavržene hrane, ki je danes eden večjih globalnih problemov, ter predstaviti preproste korake, kako lahko k temu prispevamo sami, zato da bo svet boljši in lepši. To od nas ne zahteva popolnega preobrata v življenju, ampak le nekaj drobnih sprememb, ki pa imajo lahko velik učinek.

Da je o tej temi potrebno govoriti in razmišljati, dokazuje tudi zgodba Preobrat, ki jo je napisala dijakinja 3. C razreda Nina Starman Gombač in jo je v videu tudi sama prebrala. Z njo se je odzvala na literarni natečaj na to temo, ki ga je ob slovenskem dnevu brez zavržene hrane razpisalo podjetje Lidl v sodelovanju z Ekošolo.

Da se s problematiko odpadne hrane na šoli ukvarjamo že več let, pa dokazuje tudi pesem, ki jo je napisal in odrepal naš bivši dijak Ervin Kaltak. Z njo se naš videofilm zaključuje.

Ob zaključku projekta Hrana ni za tjavendan za šolsko leto 2020/21 je bil ta film razglašen za najboljši videofilm na to temo, na kar smo zelo ponosni. Priznanje in nagrada sta nam v spodbudo, da se bomo s to problematiko v okviru Ekošole ukvarjali tudi prihodnje šolsko leto.

 

Majda Deržič, koordinatorica Ekošole   

 

Ogled videa  ⟱