V okviru projekta JA Slovenija, Moje podjetje, dijaki in dijakinje iščejo kreativne in inovativne ideje za reševanje problemov vsakdanjega življenja.

V procesu nastajanja njihovih izdelkov ali izvajanja storitev spoznajo organizacijo dela v realnih podjetjih, od del in nalog v kadrovskem in finančnem oddelku do nabave surovin in izdelave izdelkov v proizvodnji. Poseben izziv predstavljata tudi področji trženja in marketinga, kjer morajo hitro in učinkovito predstaviti svoje delo, poudariti prednosti in dodano vrednost svojih izdelkov ali storitev in o uporabnosti svojih idej prepričati potencialne kupce.

Osnovni namen projekta je prispevati k dvigu sposobnosti mladih za uresničevanje svojih zamisli, kar vključuje prepoznavanje priložnosti, ustvarjalnost, inovativnost, dajanje pobud in sprejemanje tveganj, vodenje, zapisovanje projektov, odločenost za doseganje ciljev, motivacijo, komuniciranje in timsko delo.

Projekt se zaključi s sejmom vseh slovenskih dijaških podjetij, kjer tekmujejo v različnih kategorijah. Dijaki obeh programov Srednje tehniške in strokovne šole s svojimi poslovnimi idejami vsako leto posegajo po najvišjih mestih v posameznih kategorijah.


8. JA nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje 2021 >>>

V šolskem letu 2020/2021 se je odvijalo že 8. JA nacionalno tekmovaje programa Moje podjetje, ki se je odvijalo v četrtek in petek, 6. in 7. maja 2021. Dogodek je v letošnjem letu potekal preko spleta, zaradi posledic COVID-19. Dogodek je bil izveden pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije g. Boruta Pahorja.

 

»V šolskem letu 2016/2017 je bilo podjetje Ekobottle pod mentorstvom Andreje Glavič izbrano za Naj podjetje leta in se je uspešno predstavilo tudi na evropskem tekmovanju v Bruslju.«

 

Mentorici:
Andreja Glavič
andreja.glavic@scpet.si

Mojca Gorjan
mojca.gorjan@scpet.si