Minuli konec tedna smo se osnovnošolcem in njihovim staršem predstavili na Gospodarskem razstavišču na sejmu izobraževanja in poklicev  Informativa. Predstavili smo se s prenovljeno in posodobljeno podobo šole, ki je med obiskovalci požela veliko pohval.

Zavedamo se, da je izbira šole pomemben in velik korak. Zato so naši učitelji in dijaki posredovali informacije o obeh strokovnih programih, ki jih izvajamo na šoli: tehnik elektronskih komunikacij in ekonomski tehnik. Posebej zanimiv je program tehnik elektronskih komunikacij,  ki je prenovljen tehnični program in nudi sodobna znanja s področja telekomunikacij, ki so izjemno zaželena pri delodajalcih. To so znanja s področij: brezžični in prenosni sistemi, TK- in računalniška omrežja, programiranje in TK-storitve, multimedija in tudi podjetništvo. V programu ekonomski tehnik pa se dijaki naučijo zakonitosti sodobnega tržnega gospodarstva, spoznajo organizacijo in poslovanje podjetja ter pridobijo temeljna znanja s področja marketinga in uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Znani smo tudi kot šola, naklonjena športnikom. Večina naših dijakov je aktivnih športnikov, na šoli pa jih podpiramo pri njihovi dvojni karieri. Prilagajamo se z vidika organizacije pouka, hkrati pa jim nudimo dodatne vsebine iz preventive v športu, ki jim na njihovi športni poti zelo koristijo.

Poleg rednega pouka smo vpeti tudi v veliko projektov, sodelujemo z različnimi institucijami in se udeležujemo pestrih dejavnosti izven pouka. Pomemben del šolanja zavzema tudi praktično usposabljanje z delom, ki ga naši dijaki lahko opravljajo tudi v tujini, kar jim omogočimo preko sodelovanja v projektu Erazmus.

Na Informativi je za zabavo in popestritev na stojnici poskrbela naša Pametna škatla, ki so ji izdelali v programu tehnik elektronskih komunikacij. V njej je več različnih programirljivih modulov s senzorjem, ki zazna spremembo temperature in vklopi alarm. Z dodatnim modulom lahko preko povezave Bluetooth spreminjamo nastavitve alarma. Obiskovalci, ki so uspešno prelisičili alarmni sistem, so si prislužili nagrado.

Vabimo vas, da se nam pridružite še na informativnih dnevih, ki bosta 17. in 18. februarja 2023, in si ogledate še prostore naše šole, ki je sodobno opremljena. Dijaki imajo pouk v specializiranih učilnicah, imamo svojo športno dvorano s sodobno opremljenim fitnesom, svojo lastno kuhinjo z jedilnico ter povsem novo zunanje športno igrišče.