Dijaki v 4.B smo se pri predmetu menedžment v športu razdelili v skupine, vsaka skupina je dobila nalogo da organizira in izpelje en športni dogodek, zato se je naša skupina (Alej Kump, Lovro Šešet, Matija Kastelic, Nik Kohek Narobe, Jan Juvan, Aleks Tomac, Luka Kitić, Jahja Jašarević, Domen Bojanc) odločila, da bomo organizirali turnir 3 na 3 v košarki. Turnir je bil izveden v petek, 12. 1. 2024. Na turnir se je prijavilo 6 ekip, ampak ob začetku turnirja ob 12.45 so bile prisotne le 4 ekipe, ostali 2 ekipi brez opozorila nista prišli igrati.

Tako se je začel turnir, ki se je igral v naši športni telovadnici. Tekme so se igrale do rezultata 11 ali pa do konca časa na voljo, ki je bil 8 minut. Na desni polovici igrišča sta na en koš igrali ekipa 1 (Marko Krstić, Beganović Haris, Tjaš Škerjanec in v menjavi Matic Prešeren) in ekipa 5 (Igor Panić, Jan Pretnar Radović in Dejan Vučinić), ta tekma je bila kar enostranska saj je ekipa 5 dominirala tekmo z 11 točk proti 2. Na levi strani igrišča je potekala malo bolj zanimiva tekma ekipe 3 (Luka Ševo, Blaž Kavčič in Luka Škof) in ekipe 6 (Leonardo Adrović, Jan Juvan in Nik Kohek Narobe). Na tej tekmi je zmagala ekipa 3, saj je ob koncu osmih minut vodila za 3 točke.

Tako sta se za tretje mesto borili ekipa 1 in ekipa 6, za prvo mesto sta se pa borili ekipa 3 in ekipa 5. Na žalost se je veliko igralcem mudilo, zato smo morali malo spremeniti načrte in igrati obe tekmi na isti čas. Prvoten načrt je bil, da bi odigrali na celo igrišče najprej tekmo za tretje mesto, nato pa še tekmo za prvo mesto, ampak smo se po željah igralcev odločili izpeljati obe tekmi na enkrat. Na levi strani igrišča sta igrali ekipa 6 in ekipa 1 za tretje mesto, medtem ko sta na desni strani igrišča igrali ekipa 3 in ekipa 5. Ob začetku tekme se je igralec ekipe 1 poškodoval, zato ga je zamenjal njihov rezervni igralec Matic Prešeren. Tekma za tretje mesto se je zaključila z zmago ekipe 6, saj so ob koncu osmih minut imeli izenačen rezultat, zato se je igralo na zlati koš, naslednja ekipa je zabila koš, je bila zmagovita, zato je zmagala ekipa 6. Tekma za prvo mesto je bila zelo napeta, saj je vse do zadnjih dveh minut igre vodila ekipa 3 za dve točki, tako je v zadnjih dveh minutah ekipa 5 ujela izenačenje in v zadnji minuti, po zaslugi Dejana Vučinića in njegovi izjemni trojki, zmagala tekmo za dve točki. Tako so končni rezultati turnirja bili naslednji:

  1. mesto: ekipa 5 (Igor Panić, Jan Pretnar Radović in Dejan Vučinić),
  2. mesto: ekipa 3 (Luka Ševo, Blaž Kavčič in Luka Škof)
  3. mesto: ekipa 6 (Leonardo Adrović, Jan Juvan in Nik Kohek Narobe)
  4. mesto: ekipa 1 (Marko Krstić, Beganović Haris, Tjaš Škerjanec in v menjavi Matic Prešeren)

Na koncu turnirja smo razdelili nagrade. Ekipa 5 si je na prvem mestu priborila mini pokalček, ekipa 3 na drugem mestu je dobila lepo srebrno medaljo in ekipa 6 na tretjem mestu je dobila dobro bronasto medaljo. Tako se je zaključil turnir 3 na 3 košarke.