Zara Kramžar je prejela prestižno nagrado “Trofeo Promesa” na evropskem nogometnem gala dogodku, ki ga je v ponedeljek zvečer, 6. november 2023, v Barceloni organiziral časnik Mundo Deportivo.

17-letna Slovenka je bila imenovana za najobetavnejšo mlado igralko v evropskem ženskem nogometu, pri čemer ji je bila izkazana čast med odličnimi igralkami, kot je zmagovalka Zlate žoge, Aitana Bonmati.

Kramžar je za Mundo Deportivo dejala: “Najprej se želim zahvaliti AS Romi, ker mi je dala to priložnost in mi omogočila biti del tako velikega kluba.”
“Hvala tudi mojim agentom in družini, ker so mi vedno stali ob strani. Ogromno mi pomeni, da sem, komaj 17-letna, že danes na tem mestu s tolikanj uspehi.”
“Tista noč je bila čarobna,” je dejala Zara, ko se je spominjala noči Lige prvakinj na Camp Nou prejšnje sezone.
“Poskušala sem uživati v vsakem trenutku. Bilo je polno odličnih igralk ob podpori izjemno številčne publike. Poskušala sem se čim več naučiti in obenem uživati.”
“Po resnici povedano nisem veliko spremljala ženskega nogometa, ko sem bila otrok. Messi in Ronaldo sta bila moja vzornika, zdaj pa spremljam odlične nogometašice, kot sta Bonmati iz Barcelone in moje soigralke. Vseskozi se – tudi od njih – učim.”