ANDREJ PEČJAK: ambasador električne mobilnosti

V veliko čast mi je, da so me z Instituta Jožef Stefan (IJS) povabili k projektu s področja e-mobilnosti in mi zaupali organizacijo predavanja gospoda Andreja Pečjaka na naši šoli (29. 03. 2021). Andrej Pečjak je pionir na področju e-mobilnosti.

Mednarodno javnost je razburkal leta 2013, ko je na slovitem elitnem reliju za vozila na alternativne energije Monte Carlo s svojo predelano Dacio Sandero zmagal v kategoriji električnih vozil in tako potolkel največjega proizvajalca električnih vozil, ameriško Teslo Motors.

Tokrat nas je gospod Pečjak obiskal preko Zoom-a iz svoje delavnice. Zaradi omejitev pandemije korona-virusa smo izvedli predavanje le za 4. E razred, smer elektronskih komunikacij. Za vse je bilo zelo dobro poskrbljeno in dijaki so z njim komunicirali in postavljali vprašanja.

Vesela sem, da mi je uspelo s podporo in pomočjo naše ravnateljice ga. mag. Simone Zupančič in našega računalniškega strokovnjaka g. Janeza Avsca, privabiti gospoda Andreja Pečjaka k sodelovanju in organizirati predavanje z njim. To predavanje je bilo večplastno, saj predstavlja kombinacijo večplastnega medpredmetnega povezovanja na področju slovenščine in angleščine, dopolnjuje in se sklada z doktrino naše šole na področju ekologije, kar predstavlja povezovanje angleščine in slovenščine s samo ekologijo in hkrati pomeni tudi medpredmetno sodelovanje angleščine z elekrotehnično stroko. Dijaki so pridobili ogromno novega znanja iz vseh omenjenih področij na nov in inovativen način ter izrazili veliko navdušenje nad predavanjem.

dr. Katarina Dea Žetko

 

v Ljubljani, 11. 4. 2021